Nej det är du som borde hålla käften!

Tänk att små vardagsupplevelser ändå kan vara så roliga! Ja vet nu tjatar jag om det där med vardagslyx och vardag igen, men det underhåller verkligen.

Igår när jag satt på bussen på väg hem från skolan, så kom det på en kvinna i 40-års åldern och satte sig bakom en annan kvinna i ungefär samma ålder. Kvinnan som steg på bussen hade en rätt så stor hund med sig i koppel, och hunden satte sig på golvet brevid henne. Hunden, som förmodligen var lite nyfiken av sig, började nosa på den främre kvinnans hand. Hon drog snabbt till sig handen och sa i irriterad ton till kvinnan bakom "Den där hunden rör inte mig". Kvinnan med hunden suckade "Men herregud!" Den främre kvinnan sa med en ännu mer irriterad röst "Nej men den där hunden rör inte mig!" Hon såg arg och väldigt irriterad ut.
   Kvinnan med hunden lutade sig fram mot henne och sa högt "Äh du ska hålla käften!" Och det var droppen som fick bägaren att rinna över för den främre kvinnan. Hon reste sig upp och vände sig om, "Nej det är du som borde hålla käften!!" De båda kvinnorna stirrade förbannat på varandra, och för en sekund trodde jag att det skulle bli någon form av cat-fight där på bussen, men så blev inte fallet. De båda satte sig ner och man nästan såg hur det pös ur öronen på dem, och ögonen var smala som ögonen på två ormar.

Själv satt man och mös för att det inte var en själv som handlade som de där två kvinnorna gjorde. Jag kan garantera att det inte bara var jag som satt där på bussen och njöt av det lusiga i situationen. Killen brevid mig log sedan hela vägen tills han steg av, en station innan mig. Som sagt, lite spänning i vardagen förgyller livet!

Och om det är någon som undrar vad jag gör nu, så förgyller (?) jag min tid med att sitta och knappa på den här burken samtidigt som jag väntar på Ida. Njuter av att ännu en skolvecka är över! Dock lite tråkiga besked i form av resultat av prov m.m, men veckan har varit ganska ok ändå.

Ja så nu är det väl bara att sova ut under helgen, och ladda inför en ny vecka. Fast den börjar inte förräns på måndag, så än så länge är det chill. Länge leve helgen!

love, Lucifer

Schools out of summer

Idag var det skola igen! Vilken överasskning! Inte så lång dag dock, och skönt värre var det. Sedan hem för att äta en snabbis och sedan kila till tennisen. Kul var det att komma dit igen eftersom man inte har varit där under hela lovet. Saknar dig Nicole min tennisfriend, träningarna är hälften så roliga utan dej! Sara med för den delen, känns tomt utan vårt vanliga tisdags-häng som vi brukade ha vi tre. *Snyft*

Imorrn är det TE-dagen. Undrar vad det är för något, något med ettorna har jag hört. Hum...

Äh jag säger som Pippi, "Om man inte går så kan man ju inte komma tillbaka igen" så jag går nu. Höres och seses imorgon,

LOVE

image1

En blond vardag

Hata!! Jag avskyr när grejer som jag gör inte fungerar eller inte blir helt färdiga. Som bilderna i denna blogg. Dom syns ju inte!! Inte i skrivande stund iallafall, men om några dagar kanske dom träder fram igen. Ibland försvinner vissa bilder, det har jag varit med om, men det har bara varit för stunden. Sedan när jag har tittat lite senare har de kommit tillbaka igen. Underligt... Kanske spökar det i min dator??

A men så är det iallafall. Vad har jag gjort idag? Längtat till helgen och försökt signera folks block. Det var en liten tävling som jag och två andra damer hade. Man skulle signera blocken man fick tag på med sitt namn+att blocket tillhörde en. Som exempel, mitt namn: Lollos block... färdigt, men jag vet inte hur många signaturer jag gjorde men några var det. Sådant gör man när man tycker att skolan är ovanligt trisst och det känns som evigheter till helgen.

Jag vet nu tjatar jag igen, men jag undrar fortfarande om det är någon där ute som vill dela med sig av lite bra musik. Jag vill inte ha den nedladdad eller nått, bara lite tips på bra grejer att lyssna på. Är nästan allätare!
Självklart står radion på hemma, men det är inte alltid man är hemma eller lyssnar. Dessutom så spelas ju inte de bästa låtarna på radio, utan oftast de mest "kom-ihåg-vänliga" låtarna. Så att man verkligen inte glömmer dem i första taget. Har haft många låtar på hjärnan den senaste veckorna, bl.a Umberella med Rihanna, Ingen sommar utan ragga med Markolio och självklart Giftig med Petter. Kan man undgå den låten? Knappast! Men den äger rätt mycket just nu på musikfronten...

Nä nu bums i säng så att man orkar med idrott, matte, svenska och CAD imorrn. Huh!

love,
Lucifer

Riddersviks-mys och båten

Efter att ha gjort min alldeles utsökta (?) smoothie med hallon och banan så gick jag för att möta Ida och Frida. Vi traskade till Riddersvik där vi satt resten av kvällen och avnjöt en inhandlat picknick bestående av pastasallad, kyckling, baguette, potatissallad och Singoalla. Mums mums!
   Det började mörkna men vi satt kvar ändå. Men p.g.a att vi inte hade någon lampa eller grill så blev det tillslut så mörkt att vi var tvungna att gå. Vi gick hem till mig och där joinade Sara oss. Hon stannade en stund hon med men åkte sen hem. Jag sov, det var skönt. Trots allt hade man ju gått upp sex för pallra sig iväg till skolan.

Lördagen och söndagen gick i båtens tecken eller vad man ska säga. Familjen och jag åkte ut en lite bit i Mälaren och där la vi oss med båten vid en ö. Tänkte grilla och sedan sitta på berget och äta, men eftersom det blåste så mycket så satt vi i båten och käkade.

Och nu är det söndagkväll. Imorgon börjar skolan med matte, matte, matte och matte. Senare på dagen lite fysik, fysik,fysik och fysik. Härlig dag att se fram emot!! (JAG HOPPAS ATT ALLA FÖRSTÅR ATT JAG ÄR IRONISK!)

pusskramar

Riddan haha

image3

Lollosgodasmoothie

Hej alla, ä ni glada?? Haha internskämt Nicole!!

Nä men gravallvarligt, nu ska jag vara seriös. Senast jag skrev var i torsdags och nu är det söndagkväll. Har gjort en del senast jag skrev. Efter att ha kommit hem från skolan i torsdagseftermiddag gjorde jag en smoothie.... hum, recept..

Lollosgodasmoothie
För 1 portion,

1 banan
ca 1 1/2- 2 dl frysta hallon
ca 2 dl mild yoghurt
ca 1 msk Nutella eller honung
kanel
cocos
kakao
stavmixer
sugrör
ev. lite mjölk

Skär bananen i bitar och häll i en bägare eller annan hög kanna. Tillsätt hallonen, youghurten och Nutellan (alt.honungen). Mixa med stavmixern till en len dryck. Om konsistensen blir för tjock, tillsätt ev lite mjölk. 
Häll upp i ett fint glas och toppa med kanel, cocos och lite kakao. I med ett sugrör och njut!

Haha nice va!?


image1

Skolisch börgisch igenisch

Ja då var det dags då, igen, att ge upp årets sommarlov och börja plugga. Mindre skoj men man får ta dagen som den kommer och Carpe Diem (Fånga dagen) eller vad det heter.
   Men så ja... vad ska jag säga... gick till skolan imorse för första gången på nästan tre månader, och det kändes ju...kul...
   Det roligaste var väl att träffa alla vännerna igen, dock inte Sara som slutat. Men hon joinade oss under sin håltimme under dagen. Trevlig överraskning!

Pratade lite med Hilda, och hon sa något väldigt klokt om ångest! "Man har ångest när man går till skolan, men när man väl är där är det inte så farligt...ända tills man fattar att man verkligen är i skolan och inte hemma. Då är det ångest!" Bra sagt HIlda!

Så klassen hade några lektioner sen gick vi och fikade, jag och några stycken. Trevlans trevlans var det, mums med macka och bulle.  

Nä nu blir det lite sova av, så att man orkar ta sig ur sängen imorrn! Men fredag är det ju, en positiv grej iallafall!
 
Sov sött, annars blir du morgontrött
/Lollo



p.s. Juste om ni skriver kommentarer, glöm för guds skull inte att skriva vem det är ifrån. Jag vill veta! d.s.

Näst sista sommarlovs dagen... buäää!!

Nu är det, *snyft*, den näst sista sommarlovsdagen för min del. Sedan börjar livet igen med kalabalik, hetsplugg och framför allt VARDAG. Tråkigt värre!! Men man får se fram emot dom där små nästan obetydliga sakerna varje dag, som tillexempel att det blir pannkakor till lunch istället för fisk. Eller att man inte bara har tråkiga ämnen någon dag utan kanske gympa mitt i allt. Eller att man väljer att ta på sig den där extra snygga tröjan som man inte använder så mycket, och känner sig extra lyxig.
Det är vardags- lyx i all ära! Och det kan göra en hel dag bättre!

Lite snygga grejer som kan piffa upp en tråkig vardag:

                                                      
                                                                                            Rules by Mary
   

image21
One Teaspoon


image20
Kaffe


image19
Killah


 Nu när inspirationen finns så är det bara att vänta på att den riktiga deppar vardagen ska infinna sig. Så pjåkigt är det ju inte ändå! 

love, Lucifer

SPIDER!

AAAA HJÄÄLP!!!!! DET SITTER EN SPINDEL STOR SOM ETT HUS PÅ MIN VÄGG!! HJÄÄÄÄLP!!

Den här lugna och fina personen var Lollo imorse när hon steg ur sängen för att svara i telefonen. Just som hon sätter luren vid örat ser hon någonting svart med lååånga, låååååånga ben på den vita väggen rakt framför henne. Och självklart är det spindlarnas spindel himself som sitter där på väggen och hånler åt henne och hennes rädsla. Nu snackar vi inte någon lite "gullig" sak, utan en blaffa som var lika stor som... äum.. jag vet inte, men ca 5-7 cm i diameter. Jag brukar inte svära men FY FAN USCH SÅ IN I HELVETE vad stor den var!! Fan den största jag sett i mitt liv hittills!

Tack vare den "lilla" haha krabaten missade jag bussen till Ribb, eftersom jag och lillasyster stod i fyrtio minuter och försökte döda den. Först med tidning, men ingen vågade. Sedan med sopkvast, men ingen vågade. Det slutade med att vi dammsög upp den. "Klonk" lät det när mr Spider-man slungades genom det långa röret. 

Känsliga läsare varnas, men nästan så här såg den lilla vännen jag hade på min vägg imorse ut. Typ samma storlek:



Som sagt, jag var med Ribb idag då alltså. Vi var i stan och kollade runt. Gick till Myrorna second-hand och åkte till Söder där vi skulle gå i några andra second-hand affärer, men vi hittade bara några få. Dessutom tappade vi bort oss... 

Kom hem, och hade lite ångest över att behöva gå ner till mitt rum (spindel-tankarna irrade runt i mitt huvud som... ja...spindlar). Åt iallafall middag, men bestämde mig sedan för att göra ett ryck och städa lite i rummet. Jag har hört att spindlar trivs där det är dammigt, och dessutom kryper dom in i husen nu när hösten kommer. Så med mammas hjälp vågade jag mig in i rummet och dammsög och dammade. Blev nice som tusan när jag var klar, och jag tror att jag kommer våga sova i mitt rum inatt nu när jag sugit upp alla eventuella spindlar.
 
Så nu sitter jag här, sovdags igen. Take care tills imorrn!
love,
Lucifer


p.s. Bilden har jag tagit från en annan blogg, så det är inte jag som har fotat den d.s.

Du läser väl min blogg?? Tänkte väl det!

Hej kära vänner!

Nu var det kanske två dagar sen jag skrev sist. Även om det inte låter som speciellt mycket så kan allt hända på två ynka dagar. Vill ni att jag ska berätta? Förmodligen inte, men jag måste nästan. Det är ett sätt för mig att memorera mina minnnen och dessutom MINNAS dem! Som en del kan intyga har jag INTE världens bästa närminne, men what a fuck... jag överlever och är nöjd ändå!

Men jag kan ta det lite snabbt så ni inte behöver somna det första ni gör framför datorn. För det är väl det första ni gör när ni sätter på datorn? Kollar min blogg?????? Jo men jag tänkte väl det! Om ni inte gör det så tycker jag verkligen att du, speciellt du, borde ta dig en titt och läsa ett slag av den varje dag. Verkligen!

Lördag: Öhh, vad gjorde jag?... Jo typ var ute och sprang (hurtigt...mmm jag vet...) men det gick så jäkla bra! Antingen hade jag en väldigt bra dag när det gäller springning, eller så har konditionen helt enkelt förbättras efter dessa veckor av hårt (*host*) slit. Sprang som en dåre sex kilometer och var inte supertrött när jag kom hem. Då kände jag verkligen att jag för en gång skull i livet iallafall hade lyckats.
   Mer hände inte den dagen, men på kvällen kom tennis-Sara (sorry Sara men du kan lätt förväxlas med en annan) och då åt vi middag och hade trevligt! Vi lyckades sova ett par timmar och gick sedan upp lite halvtrötta för att Sara skulle iväg på en fotbolls-grej.

Söndag: Själv gick jag inte och la mig igen när hon hade gått, utan satt och läste boken Ebbas stil. Någon som har läst den? En rätt bra bok som handlar om det hon anses vara expert på, nämligen mode, shopping, skönhet och att handla på Ebay. Men jodå den är bra och läsvärd! 
   Jag och syrran fick något ryck på eftermiddagen, och började möblera om i vårat "tjejrum" som vi kallar det. Resultatet blev överraskande bra, och hela rummet känns nu större än tidigare. Fin, fint!

Så ja... det var väl dessa två dagar. Men mycket kan hända på två dagar! Och snart börjar ju skolan igen och det känns som att dom flesta tycker att det är pisstrist. Jag är en av dem, även om jag överlever när det väl är dags. 
   Men ännu är vi inte där. På torsdag drar helvetet igång, men dessa tre dagar innan ska jag bara njuuuuttaaa! Ska vara ute så mycket det bara går, eftersom man snart kommer vara inlåst bakom låst och bom i en byggnad som i allmänn mun kallas SKOLAN. OFTA!! säger jag bara. Det svenska ungdomsfängelset i allra högsta grad är det!


Åh shit, nu blev texten sådär jobbigt lång igen. Jag som hade planer på att bara skriva något kort inlägg per dag. Nu blir det istället vääääldigt långa inlägg, och ibland flera per dag.
Men suck! Vad ska jag göra? Förändra mig? Aldrig!

tack på forehand,
puss Lucifer


image8

Gud jag känner mig lika galen som den här lille mannen ibland!
 


Ida, Lollo och gamlingarna..

Nu känner jag mig som en riktig tekniknörd. Sitter och kollar på tv, men med datan i knät och skriver det här. Jag brukar oftast inte vara så, men idag är det annorlunda.
   Kom just hem från en liten mysig avstickare i Lövsta. Var med Ida på typ Allsång i Lövsta, för det är en kille som som vi känner lite som var där och spelade piano och sjöng. Han var duktig! Enda nackdelen med den här allsången var att det bara var jag, Ida och pensionärerna som var där. Men vi hade iallafall mysigt, fikade och så. Efter det så cyklade vi runt lite i vår underbara(?) förort och snackade.

Så nu sitter jag här hemma med en kopp te och har det allmänt trevligt och mysigt. Underbart att ingen är hemma. Mamma och pappa är bort hos några vänner och syrran sussar hon en kompis. Man är allsmäktig när det gäller vilket tv-program man vill se på, ingen som säger emot. Nice!
   Men enda nackdelen är att det inte finns så där jättemycket att se på. Har inte Canal+ och dom där kanalerna som visar en del bra program, men det får väl duga med det man har till hands.

Ja så nu är det tv-dags! Sov gott alla nissar,
/Lucifer

"Huvud"-saken med mitt evinnerliga skrivande...

Tjo folket!
Nu är det natta och jag ska snart sova tänkte jag. Men först ville jag berätta lite om vad jag har gjort idag. SOM VANLIGT! Men jag har inte så mycket att säga annars, förutom det som ploppar upp i huvudet ibland. Och det kan vara viktiga grejer (eller smått oviktiga)! Aja, men huvudsaken är ju att man får skriva av sig och få ut alla tankar ur huvudet. HUVUD-saken vet ni, haha! (Märks det att jag är trött??)

Nu ska jag ta det här snabbt och inte dra ut på det...Gick upp imorse, åt frukost, sen hem till Ida, träffade Frida, såg på A Cinderella Story, sen lite tjejsnack, sen hem till middag, äta middag, hoppade lite studsmatta, BAKADE KAKOR! (ja det stämmer!!), såg nån X-man film på tv, och nu SOOOOVVVVAAAA....
Det gick snabbt va!?
   Imorrn får vi se vad som händer. Återkommer när jag vet!

Love and peace to you all!


image5





Nu är vintern på väg!

Känner att jag har gjort årstidens "bästa" köp! Har precis köpt mössa, vantar och halsduk (matchande) nu när det fortfarande är sommar och över 20 grader varmt. Men hösten och vintern kommer ju så småningom, och om det skulle vara snöstorm eller en ny istid imorgonbitti när vi vaknar är jag iallafall förberedd. Kanske den ende, men iallafall klar om vinterkylan skulle slå till. Hurra för det!
   Dessutom var det billigt, och jag kommer inte att behöva stressköpa dessa saker senare i vinter (när alla andra mössor, vantar och halsdukar börjar ta slut) och jag behöver inte vara orolig för att jag inte ska hitta några grejer.


Iallafall, nu är jag lycklig över det!
Vid sex-tiden idag åkte jag+Johanna, mamma+mammas kompis Lisa och gympade vid Ängbybadet. Det var ett sådär halvtråkigt medelpass med gammal musik och samma rörelser till allt. Men jag ska inte gnälla. Ledaren kämpade på i mitten och skrek på oss med sin finska brytning "Kämpa på nu då! Kämpa!", och alla motionärer såg måttligt roade ut. Jag har inga fördomar och tycker inte alls illa om finlandssvenska personer och dess brytning/dialekt  men erkänn själva att det är ganska roligt att lyssna på! 
   Efter passet åkte alla vi hem till oss och det blev en riktig tjejkväll med prat, god middag och gott vin (inte för min och Johannas del då förstås, men för mammorna). Runt elva åkte de hem, alla nöjda och glada.


Nu är det sovdags igen. Det känns som att det är det enda man gör på lovet, men så är det ju riktigt inte. Enda skillnaden mot vardagen och skolan är att man nu sover ut om natten. Det blir ju lite färre timmar när det är skola. Inte 11 timmar precis, utan snarare sju eller åtta.

Sov gott och vakna torrt /Lollo


Var tvungen att lägga in lite skööna bilder på vinterkläder och accessoarer, enjoy!



                                         
            

    

jobb,jobb,jobb...

Tillbaka igen!
Senast jag skrev var imorse och då sa jag att jag skulle åka och bada, men så blev det inte. Tjänade istället lite pengar på att klippa gräsmattan och hjälpa mamma med lite musikproblem. Eller musikproblem och musikproblem. Hjälpte henne att få fram musik till sitt gympapass och så såg jag till att musiken hon tog var bra. Det är rätt kul faktiskt! Tjänade iallafall någon/några hundralappar idag, och det är inte fy skam eftersom jag är helt och hållet PANK!
   Ja det är sant, har typ 40 spänn på kortet. Så om det är någon som skulle stjäla mitt kort och försöka ta ut pengar på det så skulle personen känna sig aningen misslyckad. Det är det enda bra med att vara pank. Man kan inte bli rånad!


Nä men nu somnar jag nästan, så godnatt hoppas vi hörs imorgon!!
/Lilla Lullet 


Sommarpress

Vaknade för typ en timme sedan. Har just käkat frukost och sitter nu vid datorn. Vad ska hända idag? Skulle vilja åka och bada, och jag hittar någon som joinar. Man måste ju passa på nu innan sommaren är slut. 
   Men jag tycker att all den här pressen som man har på sig när det är sommar inte känns riktigt bra. Jag menar sommaren är till för att chilla och slappa, grilla och zappa. Men då är det alltid griniga päron och äldre människor som säger "Vad sitter du inne för? Idag regnar det bara lite!! Dags att gå ut!!", och även fast det öser ner iallafall lite mindre än vanligt så är man inte så där jättetaggad på att gå ut och spendera dagen genomblöt i regnet. 
   Men men, visst håller jag med om att sommaren ska utnyttjas men det behöver inte gå till överdrift. Regnar det så regnar det, och då bör man enligt mina regler vara inne åtmindstone ett litet tag av dagen. 

Det var min åsikt!! Vad tycker ni? Är sommarpressen jobbig, eller är den bra? Varför?


Bara för att motivera er att inte drabbas av sommarpress så lägger jag in lite bilder på regn, rusk och vad man kan göra istället för att vara ute och bli dyngsur... Typ skräckfilm, läsa, bio eller pyssel. Smånördigt jag vet, men så kul!



image15

                                                                                                                    
             

          





 

Övning ger färdighet

Halloj folket!

Har märkt att jag med oflit har börjat skriva varannan dag nu för tiden. Känns inte riktigt bra, men det är nästan alltid så att när en sak händer så har man inte så mycket tid att skriva det. Därför skriver man det dagen efter. Men det kan ju vara ganska bra ibland, typ samla tankarna och känna efter vad man egentligen tycker om saken innan man kastar sig ut i bloggvärlden och skriver om dittan och dattan. Men men, jag ska försöka bättra mig på den punkten. Ska skriva varje dag, eller som nu, varannan dag.

Iallafall, igår gjorde jag inte så mycket på morgonen/dagen. Det var först på eftermiddagen/kvällen som det började hända saker. Mötte upp Karin och Alex i stan, köpte present till Danne, och sen hem till honom. Grillparty med hans poolare. Mysigt värre!! Missade tyvärr det roliga, fick jag höra idag, eftersom jag inte slaggade över.
Vaknade idag trött som fasen, men kunde inte somna om. Gick istället upp och satte på mig springskorna (hehe min vanliga morgon rutin) och tog en tur genom den kvava luften. Det var varmt och inte alls särskillt skönt.

Kom hem, duschade, käkade lunch bestående av blodpudding (usch blä tänker ni och jag förstår er, men jag tycker faktiskt det är rätt gott. Yummie!) sen slog en pling till Ida. Spenderade resten av dagen där. Såg på She's the man, och den var riktigt rolig!

Middag hemma med familjen, och efter det övningskörde jag lite med pappa. Det gick ganska bra faktiskt, om man jämför mot förra gången. Det jag övade på nu var att starta och stanna utan att få motorstopp eller rycka för mycket. Jag gjorde det typ tusen gånger!! Inga komplicerade grejer, men övning ger färdighet som man brukar säga!


Nu är det väl lite sömn som gäller, så att man på något sätt orkar morgondagen. Och bara tanken på att det endast är en vecka och tre dagar kvar tills skolan börjar gör att magen knorrar ihop sig som en bränd kanelbulle. HATA!!
Kan visserligen bli kul att träffa alla igen, och en del nya ämnen tillkommer ju förstås, men annars känns lukten av Matte C och Engelska B väldigt obehaglig och stark. Huuuu!

Aja nu har jag laddat ur skrivarknogarna för idag, men det kommer alldeles säkert mer blaha från mig och mitt liv imorgon. Så....håll ut eller vad man ska säga!

Kyss på kind!!




Pott Harry och konf.

Härom dagen, nämligen i fredags, träffades jag, Karin och Alex i stan för att gå på bio. Det blev den nya Harry Potter- filmen med pizza och sushi innan. Mums mums!
   Filmen var superbra (förutom slutet som var lite knasigt) och jag tycker det är kul att se hur skådespelarna växer och utvecklas för varje film. Både "trollkarlsmässigt" och känslomässigt. Någon som läst böckerna och sett de filmer som kommit? Själv har jag läst alla böcker utom den senaste, och sett alla filmer som kommit, och jag kan verkligen rekomendera att läsa böckerna och inte bara se filmerna. För böckerna är så mycket bättre än filmerna! Men vad tycker ni? Är filmerna bättre än böckerna? (Jo jag vet, jag känner mig lite NÖRDIG eftersom jag har läst nästan alla böcker och sett alla filmer, men jag är verkligten inte en sån som hänger på biografen eller bokhandeln vid fyra på morgonen bara för att få se filmen eller läsa boken) 

Efter bion åkte jag med Karin hem till henne. Vi käkade middag och spelade lite TV- spel. Sen sov vi (ja eller vi snackade om dittan och dattan längeee inpå natten) och vaknade dagen därpå vid tiotiden. Jag skulle hem till syrrans konfirmation, så det var bara att kila hem. 

Konfirmationen var asbra!! Och nu snackar vi bra! Inte alls tråkig som de ganska ofta brukar vara, utan tvärt om. Full fart med egna låtar som de hade skrivit själva, med hjälp av en ledare som kunde musik. Häftiga dansmoves och ingen var blyg för att ta i för fulla muggar. Grattis Bellan till konfirmationen, ni ägde!
   Efter själva konfirmationen i kyrkan så gick vi hem till oss, och där bjöds det på mat. Släkten bestående av farmor, farfar, faster med man och kusin stannade till sent på kvällen och farföräldrarna sussade över.

Så nu sitter jag här och ska snart sova. Blir en ny dag imorgon, får se hur den urartar sig. Eventuellt grillfest med vänner. Måste iallafall in till stan för att handla present till grillfestens födelsedagsbarn.

Kyss på kind!
/Lollo

 Ron, Harry och Hermione i "Harry Potter och Fenixorden"
image13

Vem är du, oh du Anonyme??

Kära ni,

Nu var det några dagar sedan jag skrev, och när jag loggade in idag för att skriva några rader i min blogg så upptäckte jag att jag hade fått en kommentar. Trevligt!, tänkte jag. Men när jag sedan skulle läsa den stog det inte vem det var ifrån. Visst, man får självklart vara anonym, men om personen känner mig så underlättar det en smula om man skriver vem det är ifrån. För om den personen har en blogg så kan man svara. Det är lite svårt att svara på frågor när man inte vet vem man ska skriva till.
   Fast ibland kan det där ju krångla till sig, även för mig. Jag vet inte varför man blir anonym även fast man skriver in sitt namn. Det måste vara något knasigt med alla bloggar...

Så glöm för guds skull inte att, om ni vill, skriva ert namn när ni skriver kommentarer. Det gör det ganska mycket lättare att svara er!

Anyway, har en del att berätta eftersom mitt bloggande inte har varit av världsklass de senaste dagarna. 
Tisdag 7/8-07, Var på Grönan med Olle och hennes lillebror. Åkte några saker som jag inte trodde innan att jag skulle åka. Typ Extreme... Kvasten och Popexpressen var sköna, och Vilda musen susar i magen och är...vild! UNDEBART!! Men inget Frittfall, och inget Uppskjutet och inget Tillt. Absolut inte, höjder är inte riktigt min grej...

Onsdag 8/8-07, Var på Idas landställe över dagen med Ida och hennes pappa. Mysigt värre med Kubb, kortspel och Fia med knuff. Samt lite cykling ner till en sjö! Tack Ida!


Nu idag torsdag ska jag snart åka och handla med mamma. Systeryster har konfirmation i helgen så vi kommer att ha lite folk här hemma.
   Var ute på en springtur i morse, med musik i lurarna sprang jag på som en galning. Sedan hem och äta frukost
(d.v.s fruktsallad, kaffe och macka) som var en lite udda blandning med gott var det!

Nu måste jag kila, får se om jag skriver nått ikväll, hörs och syns!
Kyss

Sänkta priser på Allsång?

Min dag började ungefär efter halva dagen skulle man ju kunna säga! Sov till tio i tolv (och då har ju nästan halva dagen gått säger de som är morgonpigga, men jag tycker själv att man sedan har hela kvällen på sig också att göra vad man vill. Speciellt i dessa sommartider!) Käkade sedan lite frukost, och drog på mig badkläderna. Hade bestämt med mamma att åka en sväng och sola. Och så blev det.
   När hon kom hem, vid halv två tiden, åkte vi nästan direkt till Riddersvik där vi spenderade resten av dagen (fram till halv fem) med att sola och bada. Underbart!

Sedan hem för att åka och gympa på Ängby, med Ida vid min sida (nästan, det kom lite folk i mellan) så överlevde vi passet men det var tungt och varmt. Efter ett välförtjänt dopp efter passet åkte vi sedan hem.
   Extra kul var det att träffa Johanna, som jag inte träffar varje dag men som är en urgullig tjej! Hon var med på passet och badade även med oss efteråt.

Imorrn är planen Grönan med Olle+lillebror, och kanske någon mer jag vet inte riktigt. Om det är någon man känner på Allsången så blir det kanske av att stanna där. Men det känns lite onödigt att betala 110 spänn bara för någon timme. Förut, när man var under 16, kostade det bara 60 spänn men nu är det dyrare. Usch och fy och blä tycker jag!! SÄNK PRISERNA PÅ SKANSEN (eller iallafall på tisdagar!)


Pusss från en smått upprörd Lollo!


Dagens ord: Tips på musik, Deep Purple- Child in time, Tenacious D- Wonderboy. Nu har jag tipsat om musik. Dags för er!

Chill med sol och grill!

Tjena mittbena!

Underbar dag det har varit idag! Tycker ni inte det? Soligt, och kanske den första riktiga sommardagen som vi har haft hittills, eller iallafall för min del.
   Började dagen med lite träning, en springtur ute i det gröna. Sedan hem och duscha för att senare träffa Ida. Hon och jag tog en promenad (en ganska lång vill jag påstå!) och vi var väl ute mestadels av dagen. Lunch hos henne, sedan utgång igen. Vi snackade om allt mellan himmel och jord, tack för att jag har dig gumman!!

Hem till mig för lite chill ute på uteplatsen, sen ner till Riddersvik för grillning (mina päron hänkade) och där satt vi en bra stund. Cyklade hem till mig, jag på sadeln, Ida på pakethållaren. Käkade isglass och såg på nått program om barn på ett sjukhus. Sedan åkte hon hem, och nu sitter jag här.

Imorrn får vi väl se vad som händer, kanske sol och bad på nån strand eller vid klippor. Får se...

pussåkram/Lollopollopäron




Dagens ord: Hellre en traktor som backar i hallen, än en kiropraktor som hackar i ballen...

Quiet...music please!

Hej igen,
Nu i sommartider är det ju viktigt med BRA musik i hörlurarna samt i högtalarna, så jag måste be er om en liten tjänst! Om ni vet någon/några bra låtar med någon/några bra artister så tipsa mig gärna. Och jag menar gärna!!

Jag är en ganska allätande person i musik, men mycket går åt det rockiga hållet. Är mindre förtjust i schlager, dansband och pop. Rap tilltalar mig inte heller så mycket, men r'n'b kan ibland vara ganska bra. Typ Justin Timberlake eller liknande. Älskar akustiskt (gärna gitarr!)
Reggae är superbra på sommaren! Sen gillar jag ofta lite mer okända band/personer samt lite gammal rock av typen Deep Purple eller Pink Floyd.

Lyssnar på mycket, bland annat Tenacious D, Red Hot Chili Peppers, Linkin Park, Guns'n'Roses, Outkast (även fast det är mkt rap jag vet), Led Zepplin, Skillet, Augustana, U2... ja mycket som kommer i min väg så att säga.
Och mycket som spelas på Bandit och Rock klassiker!

Så om du har något tips på musik så släng dig på datorn och TIPSA MIG OM DET! Vore underbart att ha lite nice music i mp3'n i sommar,

tack på forehand!!

Från båt till båt

Nu var det ett par dagar sen jag skrev, är det en vecka?? Kanske, men jag kan ursäkta mig med att ha varit på sjön i ca en vecka. Med mamsen och papsen förstås, men det var rätt mysigt ändå. Badade en del (ganska självklart eftersom vår båt inte har någon dusch) och käkade god mat som var grillad på klipporna.
   Regnet slapp vi hela veckan förutom näst sista dagen och då regnade det allt det som inte hade fallit innan. Det vill säga, det VRÄKTE NER!! Eftersom man befinner sig i en båt blir allting så underbart blött och fuktigt, även om det ligger "inomhus". Man kan fortfarande känna fukten i kläderna dagen efter att det har regant när man är i en båt.

Men hur som helst, mitt i vår båtfärd bestämde vi oss för att göra ett avbrott från båten...till en helt annat båt, en Åhlandsfärja! Hipp jurra, tänkte jag... men vid närmare eftertanke kände jag att det var lite knasigt att byta från båt till båt. Men Åhlandsfärjan är ju... ja...en ganska bra bit större än våran lilla Anna (vår båt) så det kunde ju vara bra att byta miljö för några timmar.
   Och så blev det, vi åkte den där Åhlandsfärjan och åt en god buffé där det mesta i matväg ingick. Sen shoppade jag en parfym och det blev Chanels nya, Chance. Doftar ljuvligt av citrus och jag vet inte vad!!

image12

Så ja, från båt till båt till hemmet. Nu är jag hemma och kommer inte röra mig från stan tills skolan börjar igen vad jag vet iallafall. Men nu kan man ta igen den tid man missat i sommar med vänner och sol+bad i STHLM!!

puss på kind från lilla Lollo!

RSS 2.0